Hi hat cupcakes- silverstar

Är du den som gillar saftiga muffins och crunchet av att sätta tänderna i en mums-mums då är det här godingar för dig. En cupcake med fluffig maräng, doppade i choklad.

3cupcakes

Nyfiken på insidan..? Här kommer den

deladcupcakes

Sist men inte minst några bilder på min fin fina köksassistent på 2 år och 9 månader som tycker om att både hjälpa och stjälpa 🙂 I det här fallet främst hjälpa.

milobak

Spritsa… doppa…(smaka)… dekorera – Taaadaa! Den finaste cupcakesen av dom alla 🙂

m2

Recept
12 st cupcakes

3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
50g smör
1 dl gräddfil
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalite
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Maräng
5 ägg
7,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1st citron, saften

Chokladöverdrag
300 g valfri choklad. (Jag blandade ljus och mörk choklad)
3 msk olja

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda sedan ner den i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng
Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Rör först tills sockerkristallerna har smält och vispa sedan till en fluffig maräng. Vispa tills det blir tydliga spår efter vispen.  Marängen ska ha uppnått ca 65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills den svalnat helt.
Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
Låt dom stelna helt i kylen innan de doppas i choklad.

Chokladöverdrag
Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

Originalreceptet jag har utgått ifrån kommer från boken Hello Cupcake av Leila men jag valde att göra vissa ändringar efter smak och vad som fanns hemma. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s