Banana Chocolate, Nutella cake

Oj vad länge sedan jag kikade in och bjöd er på någonting gott. Av olika anledningar har det inte blivit så mycket bakande den sista tiden.

Men igår var det äntligen dags. Tillsammans med mina främsta kampanjoner på 2 respektive 3 år slängde jag ihop en banana chocolate, nutellacake som jag hittat recept på bloggen Bakverk & Fikastunder. Jag hade egentligen ingen plan med den annat än att det alltid är trevligt med någonting gott till helgen.

Vi fyllde den därefter med en nutellakräm och sedan kom vi till hur den skulle se ut. En ”vanligt” spacklad tårta kändes ju inte allt för kul för dom två jag hade bredvid mig så ni får lova mig att ni inte blir avskräckta av utseendet, det gör man givetvis hur man vill men ibland måste man få släppa på det seriösa och go bananas och skoja till det lite. Vad gör man inte för ett extra leende av dom två som betyder allra mest.

Det fick bli en enkel vaniljgrädde ovanpå och valet av färg föll snabbt på lila och efter lite spritsning, några smarties och marschmallows senare var den klar och det var en spänd kille som hjälpte mig in med den i kylen. Han kunde knappt bärga sig för att få visa den till pappa när han kom hem från jobbet, som förövrigt knappt hann få sig en bit på tallriken på kvällen så var den borta. Den blev supergod enligt dom som smakat så passa på att göra något av dina ledsna bananer 🙂

BCN cake

Banana Chocolate, Nutella Cake
2 st ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g smält margarin
4 msk mjölk
2 mogna mosade bananer
50 g grovhackad mörk choklad
0,5 dl nutella

Gör så här:
Vispa ägg och socker. Smält margarinet. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Blanda ner mjölken i det smälta smöret. Häll växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner de mosade bananerna. Rör till sist ner den hackade chokladen och nutellan. Blanda bara några varv med de sistnämnda. Det skall inte blanda sig helt. Grädda i en form på ca 20 cm, smord och bröad, i ca 45 min i 175 gr. Stickan skall vara torr.

Nutellakräm
150 g nutella
2 dl grädde

Gör så här:
Blanda nutella med lite av grädden för att göra den lösare. Vispa resten av grädden för sig och blanda sedan samman.

Vaniljgrädde
4 dl grädde
Vaniljsocker efter eget tycke.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s